Links

De mooie Helena is aangekomen.

Een televisionair verslag van het einde van de bootreis met de Helena in Antwerpen.

https://atv.be/nieuws/bijzonder-schip-even-in-antwerpen-81190

Als onderdeel van het Gilbert van Schoonbekejaar vertrok de Nederlandse ijzeren stevenaak ‘Helena’ (1875) op vrijdag 28 juni vanuit Veenendaal (provincie Utrecht) naar Antwerpen. 
De etappes op de route waren Wijk bij Duurstede, Vreeswijk, Schoonhoven, Dordrecht, Willemstad, Bruinisse en Yerseke. Het schip werd op de diverse etappes afgehuurd door een organisatie of bedrijf. 

http://inshore.yachtweb.be/?p=8775

Internationale Planningsprijs 2019 Gilbert van Schoonbeke

De prijs staat open voor ruimtelijke planners, architecten, ingenieursbureaus, project- ontwikkelaars en overheden, of beter nog voor een samengaan van deze spelers in een ruimtelijk project.

https://brouwershuis.org/planningsprijs

Watererfgoed Vlaanderen

Watererfgoed Vlaanderen moet de thuishaven worden van zowel verenigingen als van particulieren, maar ook van lokale en regionale overheden, instellingen en andere betrokkenen bij historische schepen en alle watergebonden erfgoed.

https://www.watererfgoed.be

Vleeshuis

Museum Vleeshuis toont 600 jaar muziek en dans. De collectie – bestaande uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven. Bereid je voor op een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme. 

https://www.museumvleeshuis.be/nl

Stad Antwerpen

Gilbert wie? Doet de Van Schoonbekestraat of het Van Schoonbekeplein een belletje rinkelen? Gilbert Van Schoonbeke wordt in 2019 500 jaar oud. Als urbanist en projectontwikkelaar heeft hij het gezicht van Antwerpen in de Gouden Eeuw (16de eeuw) in belangrijke mate bepaald. Het huidige Eilandje, het Brouwershuis en tal van straten en pleinen zijn van de hand van Van Schoonbeke. Wie was Gilbert Van Schoonbeke?

https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/van-schoonbeke/gilbert-van-schoonbeke

Antwerp Museum App

Antwerpen verwent museumliefhebbers. Er valt in onze musea een schat aan kunst en geschiedenis te ontdekken. Deze gratis app is de ideale gids tijdens uw ontdekkingstocht. Veel plezier!

https://antwerpmuseumapp.com/nl/news

Water-rAnt

Water-rAnt verzamelt honderdvijftien authentieke schepen van Antwerpen, van de haven en uit de Scheldedelta. Maak kennis met meer dan dertig watererfgoed en nautische organisaties.
Scheep in voor rondvaarten tot aan de Droogdokken.

https://water-rant.be

Gilbertjaar 2019 Veenendaal

Het Gilbertjaar2019 in Veenendaal is een initiatief van de Stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal.

https://www.gilbertjaar2019.nl