Duik in de Antwerpse geschiedenis met Gilbert Van Schoonbeke

Naar aanleiding van het Gilbert Van Schoonbekejaar in 2019, maakte Koen Aelterman een prachtige graphic novel over het leven van de bouwmeester. Gilbert Van Schoonbeke gaf in de 16e eeuw onder meer vorm aan het huidige Eilandje. Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op een exemplaar van de graphic novel!

In de prachtige graphic novel  ‘Gilbert Van Schoonbeke. De bouwmeester van Antwerpen’ van de jonge graficus Koen Aelterman komt de wereld van Gilbert van Schoonbeke rijkelijk tot leven. Maar wie was Van Schoonbeke?

Van Schoonbeke: urbanist en projectontwikkelaar  

Doet de Van Schoonbekestraat of het Van Schoonbekeplein een belletje rinkelen? Als urbanist en projectontwikkelaar heeft hij het gezicht van Antwerpen in de Gouden Eeuw (16de eeuw) in belangrijke mate bepaald. Het huidige Eilandje en tal van straten en pleinen zijn van de hand van Van Schoonbeke. 

Het Brouwershuis is één van de belangrijkste verwezenlijkingen van Gilbert Van ​Schoonbeke. Niet alleen is dit het laatste gebouw dat in opdracht van hem gezet werd en vandaag nog te zien is. Het leert ons ook veel over de brouwersgeschiedenis van Antwerpen. Vzw De vrienden van het Brouwershuis zet zich dan ook in om de herinnering aan Gilbert Van Schoonbeke levendig te houden. 

Lees hier meer over Gilbert Van Schoonbeke.

Met je A-kaart

Wil jij meer te weten komen over Antwerpen in de Gouden Eeuw en heb je tien A-kaartpunten gespaard? Doe mee aan de wedstrijd en maak zo kans op een exemplaar van de de graphic novel ‘Gilbert Van Schoonbeke. De bouwmeester van Antwerpen’.

Hoe deelnemen?

Meer info

Graphic novel ‘Gilbert Van Schoonbeke. De bouwmeester van Antwerpen’ | graficus Koen Aelterman

  • Te koop in de Stadswinkel vanaf woensdag 12 februari , Grote Markt 11-13, 2000 Antwerpen (Nieuwsbrief A-kaart 7 februari 2020, foto: Hans Bombeke))