Een interview met Gilbert

Hoewel de officiële viering van de 500ste verjaardag van Gilbert van Schoonbeke officieel werd afgesloten met het concert van Stef Bos op 12 december jl., volgde er op 13 december nog een appendix. Het bedrijf PortXL, dat de haven en maritieme sector in contact wil brengen met startende bedrijven die innovatieve IT- oplossingen aanbieden , organiseerde op die dag in het Felixpakhuis zijn tweede ‘Shakedown’.

ACTEUR

Het gebeuren werd opgehangen aan de figuur van Gilbert van Schoonbeke, die ook in zijn tijd een innovator was. Aangezien ook de nieuwste technologieën nog geen verbinding met het hiernamaals tot stand kunnen brengen, werd Gilbert van Schoonbeke gespeeld door acteur Günther Lesage. Ter voorbereiding hadden de Vrienden van het Brouwershuis hem meegenomen op een wandeling langs de verwezenlijkingen van de meliorator

Ook havenschepen Annick De Ridder verwees in haar toespraak naar Gilbert van Schoonbeke. De Vrienden van het Brouwershuis mochten hun producten aanbieden. (Foto: Hans Bombeke, video met dank aan PortXL en Günther Lesage.)