Lies Buyse gaat het MAS leiden

Lies Buyse is gestart als nieuwe directeur van het MAS. Als vroegere coördinator van de stedelijke musea van Antwerpen kent ze niet alleen het MAS erg goed, maar heeft ze ook veel voeling met het erfgoedveld in Vlaanderen en daarbuiten.

Lies Buyse studeerde geschiedenis in Gent en haalde een Master in Cultureel Management in Antwerpen. Nadat ze aan de slag was als conservator in het Vlasmuseum en vervolgens als teamcoach voor musea en erfgoed in Kortrijk, startte ze haar carrière bij de stad Antwerpen in 2016.

Erfgoedlab

Als coördinator musea coördineerde ze de stedelijke musea en de dienstverlenende rollen zoals Erfgoedlab en Kunst in de stad. Ze zette mee de strategische lijnen uit, verbond de instellingen sterker binnen de Antwerpse museumgroep en werkte mee aan de oprichting van het Autonoom gemeentebedrijf Culturele Instellingen Antwerpen. Ze was ook aanspreekpunt binnen in het (inter)nationale erfgoedveld.

“Ik kijk ernaar uit om vooral samen met de diverse ploeg van het MAS en de erfgoedgemeenschappen te bepalen welke richting we uitgaan, want daar zit heel wat expertise,”  aldus de kersverse directeur. Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat haar brede blik op de musea, zowel op erfgoedinstellingen als op kunstmusea, een absolute meerwaarde zal betekenen voor het MAS.” De Vrienden van het Brouwershuis kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. (Foto: Frederik Beyens)