Stef Bos bracht Antwerpen en Veenendaal nog eens samen in Amuz

Een optreden van Stef Bos in Amuz op 12 december was het laatste onderdeel van het goed gevulde herdenkingsjaar van Gilbert Van Schoonbeke. Hij wist met zowel humor als poëzie zijn geboorte- en adoptiestad met elkaar te verbinden.

Stef vertelde hoe hij bij zijn wandeltochten doorheen Antwerpen, waar hij aan de Studio Herman Teirlinck de opleiding ‘Kleinkunst’ volgde, steeds meer in de ban raakte van de geschiedenis van de stad. Op een bepaald moment stootte hij -hoe kan het ook anders – op de naam van Gilbert Van Schoonbeke. Zijn verbazing was groot toen hij ontdekte dat dit dezelfde Van Schoonbeke was aan wie zijn geboortestad Veenendaal een straatnaam had toegekend.

Het optreden van Stef Bos was gesponsord door Lions Club Antwerpen, die er ook het project ‘Moeders voor Moeders’ mee ondersteunde. Hij bond zijn zeer doorleefde muzikale nummers aan elkaar met anekdotes over zijn ervaringen als Hollanders uit een protestants net in het dikkenekkerige Antwerpen. Maar ook grote levensvragen en filosofie ging hij niet uit de weg. Het publiek, uit zowel Antwerpen als Veenendaal, genoot ervan. (Foto’s: Hans Bombeke)

Een staande ovatie.

Geflankeerd door oude vriendin Tante Kaat neemt Stef Bos van bestuurslid Paul Warmenbol van de Vrienden van het Brouwershuis een exemplaar van het GVS-stripverhaal in ontvangst.