Het jaar van de doorbraak

De Vrienden van het Brouwershuis hebben 2022 kunnen afsluiten met een goed gevoel. De restauratiewerkzaamheden zijn eindelijk van start kunnen gaan. Ook konden, na de troebele Coronatijden, de banden met onze vrienden in Veenendaal weer worden aangehaald.

Op 9 december mochten wij een tegenbezoek ontvangen vanuit Veenendaal, nadat wij zelf een delegatie noordwaarts hadden gestuurd n.a.v. de plechtige inauguratie van de Turfweide aldaar (zie bericht van 10 oktober).

De Nederlanders werden ontvangen in het Hessenhuis, de vaste vergaderstek van de Vrienden. Daar konden wij nakaarten over de eerste indrukken van de opening van de Turfweide en enkele krachtlijnen uitzetten voor de verdere samenwerking. Vanuit de Vrienden kon er een stand van zaken worden gegeven over het restauratiedossier.

Brouwerij

Daarna brachten we samen een bezoek aan het Schoon Verdiep van het Stadhuis en de kathedraal. De ontvangst werd – onze opdracht getrouw- afgerond in de Seefbrouwerij op het Eilandje, waar Zytoloog Hans Bombeke meer tekst en uitleg gaf over het brouwproces. Op dezelfde locatie volgde het diner.

Voor 2023 wensen wij u allen het allerbeste en onszelf een obstakelvrije voortgang van ons restauratieproject.